HTML

Ellak

Friss topikok

Címkék

8. rész - A nagy kavarások hete

2012.03.05. 23:02 Ellak

 

Azt ígértem legutobbi levelemben, hogy hétvégente írok, es az első adando alkalomnál lam ez rögtön ki is maradt. De mentségemre mondva mozgalmas, utazással teli volt az utóbbi pár nap. Mindket hetveget Magyarorszagon töltöttem, elsö heten raadasul "otthon-otthon", azaz vegre Napkoron.  Ebből az alkalomból a család rögtön levágta a hízott disznot, így volt röfi-döfi, eszem-iszom, dínom-dánom, hurka-kolbász, särdagasztäs, na meg persze vér es alkohol... Jó volt már egy kicsit otthon lenni, karácsony már régen volt, amikor legutoljara otthon voltam. Es külön jó volt hogy egyszerre sok emberrel tudtam találkozni, majd a kinti és az otthoni élményeket megosztani egymassal. Vaszkun Eva ferje, Levente fenykepezes helyet filmet keszitett az esemenyröl hangulatjelentes gyanant. Probalom csatolni ezt is, remelem eler hozzatok.  A filmben nem sok szöveg van, konkertan 2 mondat, egy az anyae, es egy az enyem.. Legközelebb erre is fel kell keszülnöm, mert a sok forraltborozas utan mar nem nagyon ment az improvizacio.. :) De a visszanezve a szemem alatt levö taskak is tetszettek, amik nem az aznapi sok munkatol kerültek oda.. 

De a két nap elszaladt gyorsan, vasárnap reggel már a vonaton, délután már mentem is a gyárba az új kocsiért.  
És ekkor jött a nagy meglepetés, mert ott egy 6hengeres, 3000cm3-is, összkerék meghajtású benzines Q7-es várt. Több mint 300LE, 2170kg-ra  Ez egy tank, egy csatahajó, egy óriási böszmeség volt.

2.JPG

Automata váltó, tempomat, így csak a gázt kellett nyomni,es kanyarodni. De gazt is csak a tempomat bekapcsolásáig kellett nyomni, utána már ment magától. Ki is értem Németországba öt és fél órán belül, cserébe megérkezéskor gyorsan újra tele is tankoltam a kocsit 147Eurból (ca 45eFt), 86L benzin.  Először majdnem hogy feszéjezett, hogy ezt a nagy batárt vezetem, mert nem az én stílusom és korosztályom státuszszimbóluma ez a kocsi, de rá kellett jöjjek, pár nap alatt bele lehet szokni. Igaz volt gond a méretekkel, parkoláskor nagyon kellett figyelni, hogy a szűk parkolóházba benavigáljam  ezt a tankot, vagy hogy be tudjam tenni egy szűkebb parkolóhelyre. Cserébe minden más kocsitól magasabban, mint egy kapitányi székben ültem, és alig tettem rá a lábam a gázra, máris kiugrott a alólam a kocsi. Így kölcsönbe, ceges tankkartyara nagy kaland volt vezetni, bár hétköznapokra biztos nem használnám, még ha sok pénzem lenne akkor se..

 

De ahogy beindult a hét, azonnal jött a nagy felfordulás. Azt tudjátok, hogy a variálásban, kavarásban nagy mester vagyok, de az Audinál ebben is embereimre akadtam. Ráadásul náluk erre hivatalos osztályok is működnek. :) Fel kell nőnöm ehhez a szinthez is, de igyekszem nem hagyni magam. Csak hogy egy pár példát mondjak a probléma forrásaira: hotel-, és kocsi foglalás, céges út regisztrációja esadminisztracio, pénz- és üzemanyag elszámolás, albérletkeresés. Valahogy egyik sem ment a mult héten a rendjén, mindegyikben volt valami bökkenő.

 

bizonytalanság.jpg

És ez most meg is viselt egy kicsit.Leginkább azért, mert olyan alapvető dolgokban volt bizonytalanság, hogy hol lakom a következő héten, ha albérlet akkor hol és hogyan talalok megfelelöt, ha hotel, akkor ott meddig, és hogy mivel és mikor megyek haza es jövök vissza. Ez most majdnem hogy megviselt. Először jött a lakásnézés. Hétfőn találkoztam az albérlet közvetítővel, aki mutatott pár lakást. Először egy panelház, 1,5 szoba, jól felszerelt konyha, télikert, még azt is gondoltam elsőre hogy nem is lenne rossz "vétel". De kicsit tartottam a paneltől, és a környék sem volt a legjobb, sőt mint utólag megtudtam, rengeteg török, orosz bevándorló lakik ott, és nem lett volna egy szerencsés környék. Bár alapból inkább a városban akartam albérletet találni, de gondoltam ha jó a lakás, megér egy misét a külváros is. Aztán a várostól 5-7km-re még rosszabbak voltak a mutatott lakások, mint az első a panelban. Mindkettő pince szinten, napfény alig, ablak alig,  bútor alig… Hát ezek alapból kiestek. A határidő meg szorít, elvileg március 1től albérlet kellett volna mennem, és a sok külföldi  audis dolgozó miatt alig van kiadó ingatlan a városban. Szóval a helyzet fokozódott. Másnap azért tettünk még egy próbát. Kertváros, gazdag zöldövezeti környék, egy természetvédelmi terület mellett. Tökeletes futoterep. Nagy lakás mellett kis lakás, nagy lakásban a tulaj, a kicsi tetőterét pedig megkaptam volna. Igényesen berendezett lakás, bár elég kicsi.Apro érdekessége volt hogy a zuhanyzó nem a fürdőszobában, hanem a konyhával egyben lévő nappaliban volt.. Majd  kiderült hogy a lenti szomszéd a tulaj 86 éves anyósa, de azt mondta a tulaj, nem para, úgy tartja magát mint egy fitt 70es.. :)   Komolyan elgondolkodtam a lakáson a környék,igényes bútorzat, és a szomszédos zöldövezet miatt, de a lenti nagyit komoly kockázati tényezőnek tartottam. Így kezembe vettem az ügyet, és még egy pár hete kapott levél alapján elmentem egy kinti magyar kollegához, aki áprilisban költözik vissza Győrbe, és utódot keres a helyére . 58nm2-es lakás, nagy nappali, háló, jó konyha, nyugatra néző erkély, mélygarázs .Egy a bibi, hogy egy hónappal később lesz szabad, mint kellene. De a főnököm rábólintott, hogy áprilisig hotelozhatok tovább.Pedig már épp kezdtem megsiratni a reggeliket és a takarító szolgálatot. Én pedig elkezdtem intéztetni az albérlet közvetítővel, hogy kivehessem a lakást. Ha ez összejön, akkor nagyon tuti lakás lesz. És ráadásul azon a környéken, ahol a kezdetektől futok, és már az elején feltűnt hogy jó a környék, szívesen laknék ott. Ha minden jó, még akár össze is jöhet.

 

Nagy variálás ment a kocsival kapcsolatban is. A Q7-esnek nevezett tankot Győrben kell leadnom, de a következő kocsit már Ingolstadban kapom meg, és az marad is nálam az év végéig. Már csak azt kellett  kitalálni, hogy jövök haza két kocsival, hogy eggyel visszamenjek. Felteszem a Q7es tetötartojara a kis A3at?? :)  Hivatalosan csak én vezethetem mindkettőt, és nem sok jelentkező akadt, aki feketén bevállalta volna a hazafuvart. Csodálkoztam is, hogy milyen szabálykövetőek ezek az új kollegák!!   Ismerősök jöttek vissza Győrből, de azok is két tele kocsival. Így majdnem az lett a vége, hogy vonattal kell visszamennem.

per5.JPG

Szerencsére meghallottam, hogy van céges repülőjárat Győr és Ingolstadt között, és elvileg én is kaphatok rá jegyet.  Foglaltattam is gyorsan egyet, es igy mar ma reggel a Peri repteren voltam, és 8.40kor fel is szallt a kis két propelleres gép. Napi szinten két jarat fordul Ingolstad és Györ között. Gepenkent kb 20-30 ember, de most ket gep is ment. Szerencsere megint nem siettem, igy csak a második gepre fertem fel, ami csak felig volt, igy kenyelmesen el lehetett ferni. Egyebkent annak ellenere hogy kisgep, a reggeli nem maradt el :) Pedig nem panaszkodhatok a JooTeknal levö ellátásra sem, söt.. Egy és egynegyed ora alatt meg is erkeztünk Ingolstadba. Indulaskor szep napsüteses idö, az ablakbol meg megneztem Györt,megkerestem az egyetemet, és hogy hogy haladnak az uj gyarral. JooT, titeket sajnos nem lattalak, mert a masik oldalon ültem, igy nem lattam ra Györujbaratra. De a billencsekre figyelj oda mert sok közülük csak az ut szelen alldogalt sz epitkezesen.:) A nemet hatartol mar borult idö, köd, es megerkeztünk egy havasesöbe.. Jobb volt otthon a napsütesben.

 

Szerencsere napfenyt hozott a ködös idöben, hogy ebed utan megkaptam az uj kocsimat. A ceges szalonba kellett bemenni erte, atadtak a forgalmi, majd kis varakozas utan szolitottak. Barsonyszönyegen ott vart egy ezüst szinü vadonatuj A3 kombi.. :) 1.6, TDI, tempomat, parkolast segitö hatsoradar, telefonkihangosito, könyöklö,ülesfütes, fenyre sötetedö közepsö visszapillanto, kormany, 3 pedal, index, ablakok, ablakmoso, miegymas. Tiszta amerika. Beültem, az a tipikus uj szag arad a kocsibol mindenhonnan. Az ajtok finoman nyilnak,  puhan zarodnak, minden a helyen. Jo lesz vezetni, mar latom. Es allitolag jol is fogyasztanak ezek az 1.6os motorok. De ugy latszik vonzom az ezüst kocsikat, vagy ILA, a volt Astram igy köszön meg egyszer vissza. Orara raneztem, 12km van benne.. Azaz mar csak volt, mert gyorsan el kellett menni vele uszodaba meg ide-oda, hogy kicsit szokjam a kocsit. Ez mar nalam marad az ev vegeig, vagy amig bele nem teszek 20 ezer km-t, mert akkor csere.. Csak azt nem ertem, melyik dizajner tett ebbe a fiatalos kis kocsiba fa-hatasu belsö berakast.. HAT NOORMALIS??  De ennek ellenere sem  nagyon jött le a vigyorgas az arcomrol a nap hatra levö reszen, es mar alig varom hogy ujra hazamenjek hetvegen. Igen, mar megint haza, de most csak Györig, mert hetfön es kedden az ottani gyarba kell mennem oktatasra. Szoval zajlik az elet. Leginkabb a kocsirol kellett volna kepet csatolni, de majd ezt csak a következö blogban kapjatok meg, ami remelem nem varat ket hetet magara.

 

 

doki2.JPG

Sokan kérdeztétek hogy mi van a német csajokkal. Eddig nem sok csinos csajt láttam, de a mult héten megtaláltam őket. Bent vannak a gyár helyi orvosi rendelőjében. Egészségügyi vizsgásokat kísértem tolmácsként, de olyan jók voltak vizsgálatok, de föleg a nővérek és a doktornők, hogy rögtön én is bejelentkeztem egy állapotfelmérésre. Időpont már csak májusban volt, de nem baj, kivárom a sorom. Már csak azt nem tudom, hogy mozogjak és gyúrjak, hogy jó kondiban legyek, vagy gyengítsem le magam hogy ápolásra szoruljak?? :)  De azt hiszem az elsőnél maradok. De jo lesz, azt mar varom. Csak el ne szoljam magam.   

További kellemes tavasz várást mindenkinek, und Schöne Grüsse:

Ellak aus Ingolstadt.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ellak.blog.hu/api/trackback/id/tr404289136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Heszter 2012.03.11. 12:09:08

Ez a video megmelengette a kicsi szívem!!! :))Persze nem a hurka miatt...:)

Ellak 2012.03.11. 14:19:45

akkor gondolom a forralt bor miatt.
De látom, hogy vasárnap délben nézted a videót, így még egy online ebédnek sem volt rossz. :)

Egészségedre!
süti beállítások módosítása