HTML

Ellak

Friss topikok

Címkék

csak ugy össze-vissza egy ket tema...

2012.01.25. 17:29 Ellak

 

 

Szervusztok

Elöször is köszönöm mindenkinek a visszajelzeseket, igyekszem megfogadni, a hejesirason lyavitani, kepek mellekelni, NAGYBETÜKET HASZNALNI..  ekezetes billenytüzet beszerzese, illetve uj interneteleresi lehetöseg (nemcsak kepek miatt) kiepitese folyamatban.  A pozitiv visszajelzesek külön köszönöm, a negativ kritikakat is, csak azokkal nem beszelek egy darabig... :))  Na jo, azert ilyen nem volt..

Mai belyegzesben par dolog, ami kimaradt, összejött az elmult idökben.  kezdem is a kedvencemmel

Elsö este a szemben levö olasz pizzeriaban a tulaj, egy echte olasz Giovanni volt bent, ö szolgalt ki. Kiköpött olasz ficko, nyomja az olasz szöveget ha kell, ha nem.. azota keszülök ra, ha bemegyek, elöszedem az összes, a Sera csalad altal megtanult olasz szokincsem, es razuditom. Igy hosszas tanulas utan tegnap este atmentük, pont a fönök volt bent, majd miutan köszönt egyböl elörantottam a " Bona Sera Signore, due grande fredda Birra, prego!" olasz mondatot.. :) erre vigyorgott egy nagyot, ravagta hogy Prego, majd hozta is a kert ket sört. Henkitöl annyiszor hallottam mar ezt a mondatot, hogy azt mondtam, egyszer nekem is el kellett sütnöm valahol. Azt hiszem összejött..  az este hatra levö reszeben igy olasz, nemet, es magyar nyelven kommunikaltuk le az öreggel.. Egyebkent a kaja is tutto perfekto, kollegammal rendeltunk ketten egy fel pizzat, es egy nagy tal friss salatat, es felesbe megettük mind a kettöt.. nagyon tuti, ezt meg folytatni fogjuk..

 

Egyebkent nagy ha mar kaja.. hotelben is kedvenc idötöltes a reggeli. iszonyat svedasztal szokas szerint. Az elsö napokban teljesen elcsabitott az asztal vegeben levö rantottas etelmelegtö latvanya, közvetlen mellette a sült bacon, ezt kiegeszitettem par apro bajor kolbasszal, normal es dijoni mustarral, fekete olivabogyoval, fetasajttal, sok uborkaval es paradicsommal, hozza barna kifli.. szerencsere a tanyer nagyobb a szokasosnal, igy ezek mind elfertek rajta. Olyan jol nezett ki, hogy leginkabb ekkor bantam hogy nincs fenykepezöm.. :)) de sajnos ezt a kajat nem lehet sokaig birni, 3 nap utan nem birtam ezt a mennyiseget tovabb bevinni, es at kellett ternem a felvagottas talra. abbol is van 5-6 fajta, plusz mellette ennyi fele sajt, es kenömajas.. egyebkent van meg müzli is, joghurt, es lekvar is, azokat is nagyon reg ota kivanom, csak reggel mindig elcsabit egy jo felvagott.. de nyugi, ezekkel is kezdek eltellni, es holnap megint megprobalok valtani..  es különben is vasarnap müzlit es friss meleg lekvaros croisssant reggeliztem, de hat vasarnap az csak vasarnap..

az audiban is tuti a kaja, nem panaszkodom. van par nagy etkezde, ott föznek a helyszinen, van leves, vega es nem vega masodik, valamint teszta föfogasnak, es valami salatas es desszertes tal.. En a levest es masodikkal eddig mindig nagyonjol elvoltam. ami feltünt, hogy könnyebbeket kajalnak a nemetek, sokat csak zödseget vagy tesztat esznek, es sokszor van hal is. de kaja utan mindenki kavezik, mintha kötelezö lenne. mondjuk nem is rossz a kavejuk, mar ahhoz kepest hogy otthon az a hir jarta a nemetekröl hogy isszak azt a hig löttyöt.. Hignak hig, de legalabb finom. De ami a legjobb, hogy bajororszagban lehet a munkahelyen sört inni, es igy a kantinban lehet is kapni..  nagyon csodalkoztam, amikor par öreg a kaja utan fejenkent ket sörrel ült az asztal vegen, megkerdeztem a kollegamat, es tenyleg, mertekkel, de szabad.. Igy bocsassatok meg, de a mai kaja utan (vagdalt hus gombas szoszban, tesztakörettel) azonnal kertem egy remek buzasört...Egyebkent milyen gyarlo az ember, par honapja a buzasörre azt mondtam hogy az nem feher embernek valo csak JooT-nak,  :) erre meg most azt irom hogy remek a buzasör.. Na de valtozni mindig lehet..  nem lesz rendszeres a sör, mert utana megis csak dolgozni kell, de egyszer ezt ki kellett probalni, mar csak azert is hogy megoszthassam veletek..

a vacsoraim mar a fentieknel joval egyszerübbek, mondhatni szegenyesek. eszek amit talalok epp utközben, de mar nyomaba sem er a fent taglalt reggelinek es ebednek. de mint a mondas tartja, reggelizz mint egy kiraly, ebedelj mint egy polgar, (csak igyal hozza egy sört mint az audis dolgozo), es vacsorazz mint egy koldus..

 

hogy a kaja mellett a munkarol is essen szo, a heten a 6 magyarorszagrol erkezö uj kollegaval közösen veszek reszt egy egyhetes, preselesi technikakat elsajatitani hivatott trainingen. Es mivel nem beszelnek jol nemetül, csak max ertenek valamennyit, nekem jutott az a megtiszteltetes hogy fordithatok nekik... Megvan az elsö feladatom. Mult heten volt par napom atolvasni, atgyakorolni a training anyagat, de ra keleltt jöjjek, meg ezek utan sem egyszerü kapasbol forditani amit az oktato mond. megerteni a gyakran szakszavakkal kevert bajor nemetet, fejben magamnak is összerakni, majd megprobalni ertelmesen, a tartalmat meghagyva magyarul tovabbadni. hat parszor jött jol a szünet, mert agyilag lefarasztott rendesen. Valamint en tolmacsolom a magyarok kerdeseit es az erre az oktatotol kapott valaszokat. Azon kivül hogy faraszto egy kicsit agyilag, legalabb gyakorlom a nemetet es jobban kepke kerülök a temaval is..

Egyebkent nem minden dolgozo beszel rosszul. Par napja feltünöen jol es hosszasan eldumaltam a munkahelyi ergonomiaval foglalkozo kollegaval, majd valamikor a beszelgetes közepen kiderült hogy lengyel.. kicsit gyanus is volt, hogy nem teljesen nemet az akcentusa, de lagalabb megvan miert. Egyebkent egy volt keletnemetorszagbol (fogalmam sincs, helyesen hova kell tenni az elvalasztojelet) NDK-s kollega is ki van akadva, hogy ez a nemet meg neki is kinai. A sracrol annyit kell tudni, hogy annyira nemet feje van, (szoke, oldalrafesült haj, eros arcel, nem egy nagy termet, de hatarozott kiallas) hogy 60 êvvel ezelött tuti ket kezzel kapkodtak volna erte az akkori partallamot nepszerüsito dokumentumfilmesek.. :) Egyebkent van itt minden nacio, törökböl sincs keves, (a gyar mellett egy mecset all), arab is van, es ma epp az egyik horvat oktatoval beszeltem meg, miert is nem lesz ki-ki merközes a ma esti magyar horvath kezilabda meccs..

Mara azt hiszem ennyi, van meg itt tema a cetlin, de hagyok legközelebbre is, nehogy megijedjetek a bejegyzes hosszatol. Meg csak annyit a focidrukkereknek, hogy neztem Bayern jegyet, mind elkeltek erre a szezonra!!  de ez nem is baj, mert a legolcsobb jegy is 99Eur lenne!! es a normal jegyar valahol 150-200Eur!!! Ez valahol nekem is hihetetlenül magas, de probalok meg erdeklödni ebben a temaban! De nyugi, kis Pandorf (Outlet-center) az van, bar ez inkabb a focirajongok baratnöinek lehet jo hir.

na elmentem futo-varosnezesre, de hogy ez mi is, arrol majd legközelebb..   :))

üdv mindenkinek!  

Ellak

 

ui1: Azert szerda este irok, mert igy valamikor szerda este, csütörtök reggel olvassatok, amikor mar el is ment a het több mint fele, a blogtol is remelem jo kedvetek lesz, na meg attol is hogy mar csak pentek es itt a hetvege..  :)

ui2: Azert remelem figyeltetek olvasas közben, hogy mar van  ö es ü betü,?! Valamint megjelentek a szo elejei nagybetül is. :) De egyelöre erjetek be ennyivel, ugyanis ez a nemet billenyüzet ennyit tud, es azert nem következetes ezen betük hasznalata, mert nem is ott van mint ahol kellene..  Legközelebb az kerül fejlesztesre, hogy atolvasom az egeszet, mielött elküldöm.. de ez mar csak legközelebb.

KÜLDES

 

 

18 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ellak.blog.hu/api/trackback/id/tr173776300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

g79 2012.01.25. 18:10:17

Szia Ellák!

Hatalmas várakozással olvasom minden betűdet, Melinda és én is nagyon szurkolunk Neked. Irigylem a jó reggelit, én nagyjából 3 éve ugyanazt a két menüt fogyasztom reggelire. Ez annyira nyálas lett, hogy nem tudok többet írni, csak, hogy pisztolyozz meg egy erős testű bajor asszonyt! Üdv, T.

Ellak 2012.01.25. 21:02:02

@g79:
"pisztolyozz meg egy erős testű bajor asszonyt!" ??

Na de Tamas!? ezt a blogot fiatalkoruak es csaladtagjaim is olvashatjak.. szoval csak viragnyelven. :))

leveefilm 2012.01.25. 21:02:31

A bajor asszonyokkal azért óvatosan, bár állítólag hálásak ;) Egyre jobban írsz, ha hazajössz, kiadjuk. Rakunk alá marketinget ;)

leveefilm 2012.01.25. 21:09:58

Ja, szerezhetnél nekem egy Lugert.

g3m1n1 2012.01.25. 21:44:29

Breko,

Minden okés.. kis segítség az ékezetekhez
Nyomvatartott bal oldali ALT billentyű + a NUM Lock padon beütőd a következő számokat, majd felengeded az ALT-ot, és máris ott van az ékezetes betű:
á - ALT 160
é - ALT 130
í - ALT 161

a többi kb megvan a németeknél is a billentyűzeten...
ne sörözz.. se munkaidőben, sem azon kívül... sok benne a kaloria...!!!

g3m1n1 2012.01.25. 21:46:23

@Ellak: Totál virágnyelven írta le Gepard kollega, hogy *******!!!! :D:D:D És igaza van egyébként :D

evaaa 2012.01.26. 08:29:34

jó volt olvasni a reggelit. nagyon éhes lettem... nézzük mi van itthon. kenyér és öööö :)

ivalau 2012.01.26. 09:35:47

@Levee79:
Lugert nagyon adom én is, a második az enyém :-))
Csak ne lődd vele szét a combod Brékó!

ivalau 2012.01.26. 09:38:12

Jelszó: Végigolvastam.
Jó tanítvány vagy, és mondtam, hogy hülyeséget nem tanítok olaszul. A következő mondat, amit süss el:
Bone serata! Dove il coltello? (garantált a siker :-) )

Klikkmánia · http://www.klikkmania.hu 2012.01.26. 17:05:53

@ivalau:
Majd vigyázok, bár max hátraküldenek a tábori kórházba pár napra, Bastogne után rámfér :/

Ellak 2012.01.26. 19:52:24

@g3m1n1:
áááá, ez nagyon király!!! mennyire praktikus és gyors dolog ezeket a kodokat beírni!! tuti hasznalni fogom, köszi, nagy ötlet volt!! :))
igen, válaszom ironikus volt, kizárt hogy ezeket hasznaljam.. :)

egyébként kellenek ezek nagybetüs változatai is, valamint a hosszu u, és o...

ha ezeket a betüket így kell begépelnem felejtsd is el hogy vegigolvasom mielött "kiadom"...

ajándéklistára felírva, 2 db Luger, és ködszer...

Ellak 2012.01.26. 19:57:11

@ivalau:
coltello= kés
dove=hol
il= nemtudom, de szerintem ebböl jo nem sül ki..

nincs a közeledben egy olasztanar, aki lefordítaná?? :)

as01qwyx 2012.01.26. 21:06:10

Szerintem kérdezd meg Évát olasz ügyben:)(hol van a kés?) Mi az a Luger???

djsvs 2012.01.28. 09:46:19

@Ellak: Akkor hagyd az ekezetet, es dolgozz az egybe / kulon (iras) teman. :o)

evaaa 2012.01.31. 18:37:02

miért nem tudok az új bejegyzésbe kommentelni?

as01qwyx 2012.01.31. 20:50:16

Ahogy Te most blogolsz először, úgy én most gyakorlom a kommentelést... Nem tudtam kitalálni, hogy írjak az új bejegyzésedhez kommentet :(. Utánanéztem a tejbetöknek, de csak annyit találtam, hogy valami 19. századbeli jászsági utalások vannak, de nem adom fel.

Ellak 2012.02.01. 18:07:28

@as01qwyx:
hat ezt most en sem tudom, hogy kapcsoltam ki a kommentet, nem volt tudatos.. de most mar ujra müködik
A tejbetököt pedig varom.. :))
süti beállítások módosítása