HTML

Ellak

Friss topikok

Címkék

14. rész - Bokrétaünnep és sztárinterjú

2012.06.10. 22:14 Ellak


Bokrétaünnep a leendő gyáramban!audi_bokrtannep_1_ujhonlap.jpg

 

Ez a felén annyira nem honos, de a németeknél minden építkezés fontos mérföltköve, amikor az épület eléri a legmagasabb pontját, és a falak, tető elkészül, egy kis felszallagozott májusfát tesznek az épület legmagasabb pontjára. Ez a hagyomány eredetileg a kőművesek ünnepe volt, ekkor ők már letudták a munkájuk nagy részét, és a megrendelő ezzel ajándékozta meg őket a jó munkáért. Na meg persze egy kis eszem-iszommal.

 

Nálunk is megvolt a bokrétázás, volt ott Német vezérkar, Matolcsy, 3D kivetítés ,na meg persze az elmaradhatatlan eszem-iszom. Több mint ezer embert toboroztak össze a leendő munkások közül, hogy legyen tömeg is az ünnepségen. Én "egyéb szakmai út " miatt nem tudtam ott lenni, de a jelenlévő kollegák szerint egy péntek délutáni programnak elment a dolog..  

Azért én sem maradtam ki teljesen a dologból, mert főnököm javaslatára én képviseltem a területünket az erre az alkalomra megjelent Audis újság különszámában. Már korábban szóltak, hogy én lettem a kiszemelt, így napokkal korábban már megírtam a beszédemet, eszeveszett szálkásításba kezdtem, hogy jól nézzek ki a képeken. Így ezek után már csak az interjút kellett várnom. Ami egy kedd délután meg is történt. HÍvtak az újság szerkesztőségéből, hogy lenne-e most egy percem az interjú szövegére. Gondoltam ez nem sok, de a tartalmat egyeztetni jó lesz. Aztán pár kérdés, pár válasz, közben az újságíró jegyzetelt is, majd pár mondat után meg is köszönte a interjút. Hát nem ez lesz az a két oldalas interjú, amit átvesz a Times az év embere választáshoz..  De azért nem csüggedekl, valahol kezdeni kell a média karriert is.. :)

De most lássátok a medvét!  

Bokréta1.JPG

Richtfest2.JPG

Egyébként a tervek szerint halad a présüzem építése. Az épület lassan teljesen kész, és júliusban kezdik meg a présgép szállítását. A gép dimenziót jól mutatja, hogy az összeszerelés körülbelül 5 hónapig tart majd, több hónapig szállítják az alkatrészeit, javarészt közúton, de a 6 legnagyobb, egyenként 700 tonnás hegesztett acél elemek,  hajóval jönnek Erfurtból, két hetes hajókázással. De jelenleg az építkezésen a legnagyobb gondot nem a szállítás, vagy az ütemterv, hanem a kisalföldi porhivarok okozzák. Mivel a környék teljesen fel van túrva, így az elég gyakori szél és a szárasság akkora homokviharokat csinál az építkezésen, mint ha csak a sivatagban lenne az építkezés. És azt mondani sem kell, hogy egy olyan présgépben, ahol a tűrés 0,01 mm-es, nem nagyonn jöl jól pár porszem sem, nemhogy egy kisebb homokviharnyi. De ugyanezzel a problémával küzdenek a lakkozó építésén is. De már csak pár hét, és véglegesen helyére kerül minden ajtó és kapu, és pormentesebben mehet tovább a belső kiépítés.

Intermezzónak jöjjön egy kisvideó a gyárbővítésről..

 na meg mégegy, csak hogy jobben nézzen ki a blog.. nekem egyébként az előző jobban tetszik, de ebben több a számadat és összehasonlítás.. ha időtök engedi kattintsatok bele..

Mondtam már hogy  várom hogy itt dolgozzak..?? :))

 

 Munkám is egyre jobban alakul, már minden nap elég rendesen ki van töltve feladattal, így nem kell azzal problémáznom hogy milyen munkát találjak magamnak. Ez már jön magától. Jelenleg a későbbi üzem gyártási folyamatainak modellezésében vagyok résztvevő, valamint workshopokat, megbeszéléseket szervezek, és a magyar dolgozók ügyes bajos dolgait intézem a német kollegákkal. Ami elsőre elég nudlinak tűnik, de mindenhol tudok valami kis pluszt hozzárakni. Demindenhonnan azt hallom, hogy ez még mindíg csak a jó világ, és akkor indul be az élet ha visszamegyünk Győrbe, és elkezd a teljesen új gyár működni. A fönököm szerint csak az első két év lesz nehéz, ha azon túl vagyunk, már szinte megy magától..   :)  De emellett szépen szedem össze a présüzemes tapasztalatokat és ismerek meg minél több német kollegát, ami később még biztos jól fog jönni. Így már jó ideje a folyamatos tanulásom mellett határozottan hasznosnak is érzem magam, és ezt már a többiek is észrevették és meg is dícsértek emiatt. Legutóbb például akkor, amikor az első présüzemi kétnapos megbeszélés helyszínének sikerült azt  a hotelt kiválasztanom, ahol épp a döntő előtt felkészülés napjait töltöték a szépségkirálynő választás résztvevői.. :))  

Szepsegkiralyno2012-001.jpg

 

 üdv, 

 

E

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ellak.blog.hu/api/trackback/id/tr304577501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása