HTML

Ellak

Friss topikok

Címkék

5. resz csak ugy kutyafuttaban

2012.02.01. 19:18 Ellak

Hideg van!  de gondolom ezzel nem mondok ujat nektek sem, lattam az idökepen hogy otthon sincs melegebb.. de szerintem itt jobban birjak a hideget, vagy legalabbis en fazom neha. A szallodaban a takaritonö következetesen minden nap leveszi 0-ra a fütötestet, es csak azert bocsatok meg neki, mert ha bekapcsolom par perc alatt tenyleg felfüt. De a munkahelyen is hidegebb van, amint a szomszed asztalon levö hömerön elkaptam pontosan 19fok volt.. Es eközben jarkalnak neha egy ingben, zakoban, vagy epp ahogy ma reggel is lattam, a biciklis felhajtott farmernadragban, hogy ne kenje össze a nadragjat.. persze a farmer alatt csak a mezitlen labszar logott bele a minusz 9fokba.. belegondolni is fazom.. 

A hetem csendesebb volt, irodaba kerültem.. Elsö nap bevittek gyorsan minden presüzemet erintö aktualis megbeszelesre. Gondolom pofavizit celjabol, en szokjam öket, ök engem..   Ismerkedes folyamatban, nemetekkel es kint dolgozo magyarokkal egyaltalan. A keddem annal "izgalmasabb" kaptam egy vastag perzentaciot a presüzemröl hogy olvassam at. 7 oramba tartott, de azt hittem hogy a vegen lefordulok a szekrol. Tovabb nehezitette a helyzetemet, hogy egy üres irodaba ültem, (mert a helyiek vagy Workshop-oztak, vagy györben voltak), a felettem levö tetön meg szigetelest csereltek, es iszonyatos robbajjal voltak egesz nap. Nem is ertettem ezt a tetöszigetelest, elvileg beaznak, de nem tudom milyen hatekony lehet ilyen idöben..  mondjuk minusz 5 fokban ugysem esik be az eso.. :)  A mai nap mar mozgalmasabb volt. Reggel atmentünk a 240 km-re levö telephelyre, ahol ebed utan megneztük a presüzemet es irany vissza..  Ezt a mai napi programot nem is ertettem igazan, mi ertelme volt 500km-t autozni egy ca 1,5oras programert.. hacsak az nem, hogy oda egy uj A1-essel mentünk, aminek szegeny kinti enem kinyomta a szemet egesz uton, mert kicsit stresszes napja volt, de vissza mar egy Q7-rel jöttünk.  De csak tenyleg ennyi elönyet tudom felsorolni a mai napnak..

Meg az elsö nap kertem a fönökömtöl gyanutlanul egy notesz vagy naplot,gondoltam csak van januar közepen egy idei.. De nem sok minden törtent, azt hittem mar el is felejtette, amikor tegnap unnepelyesen atadott egy börkötesü naplot. Igaz hogy A5-ös lapok mennek bele, de olyan nagy, hogy szinte külön taska kell neki. Lehet ö mar latja hogy mennyi lesz a tennivalom, amit jegyzetelnem kell bele?? Sajnos csak altalanos naptar, söt inkabb egy naptar vaza, de ha amire hsznalni akarom, hogy az ev napjai legyenek benne heti bontasban, azt külön meg kell venni bele.. Elmentem iroszerbe, meg is talaltam, de mielött kifizettem volna lattam hogy csak a napi jegyzetek kerülnek 25Eurba!!!  ha jol szamolom 7500Ft (ha azota sok minden nem valtozott otthon, miota utoljara lattam..) Rögtön levert, a viz, fölbegyökerezett a lab.. Ennyit adni 170lapert? Ezutan megtalaltam a naptarat is amit kaptam, potom 130 Eur.. kiszamolni is felek..na most a problemam a következö: 1, szoljak a fönöknek, adjon bele nap-lapokat is.. akkor meg azt mondja hogy ennek semmi sem jo, es mar követelözik.  2, megveszem magamnak, de ugye ezt a kiadast nem kell magyarazni.. 3. nem hasznalom amit töle kaptam, es veszek magamnak egyet otthon..  4. elmondom neki az egesz dilemmamat, es döntsön ö..  na szerintetek mit valasszak??  a helyzet komoly, valaszokat kommentbe.. 

Tegnap este elmentem egy futoklubbal edzeni. Vasarnapi futas közben, mikor mar majdnem elveszettnek hittem magam, es megkerdeztem a masik arra futot, beszelgetes közben elmondta hogy a szallodamtol 400m-re levö sportbolttol heti ketszer indul egy csoport. Gyorsan meg is latogattam öket. Megtudtam aprilis vegen lesz az ingolstadti felmaraton,söt triatlon verseny is van nyaron,  amelyeket szerintem nekem sem szabad kihagynom, de jelentkezesröl majd kesöbb döntök. Akartam egy futo csapatot talalni, mert a Barcelonai maraton felkeszülese miatt sokkal hasznosabb ha valami edzövel tudok keszülni, es különben is mindig jo masokkal futni, nem utolso sorban pedig kivancsi vagyok milyen az itteni  futo elet.. Hat a nagy hideg ellenre most is voltak vagy 20an, es a varosban is sok mas futot lattam utközben. Szoval a futassal nem lesz baj itt sem.

De holnap vegre jo lesz a program, munka utan irany haza..!!! Ugyhogy este összerakom a cuccaimat, vagyis nevezzük inkabb a cuccot 3 heti szennyesnek, es munka utan irany haza. Remelem nagy havazassal nem talakozom..Sajnos nem Haza-haza, Napkorra, csak Györig megyek, penteken bent kell lennem az ottani Audiban. Szombaton megünnepeljük JooTomi szülinapjat, majd utana huzas is vissza gyorsan vasarnap este.. Egy kicsit varom mar ezt a hazautat, nem vagyok egy nagy honvagyas tipus, de most mar lassan 3 het mulva jo lesz egy kicsit otthoni levegöt szivni, es egy ujabb idöszakra feltöltekezni. Ha minden igaz miutan visszajövök, ujra megyek a gyarba, de most mar nem tanulni, hanem dolgozni, rendes munkaruha, munkascipö, es egy honapig a presüzemben tevekenykedek majd, hogy egy kicsit kezközelböl is megismerjem a rendszert..

na, mara csak ennyi, de mondtam hogy csak kutyafuttaban..  :)  de hogy ne maradjatok keptelenül ma sem, csatolok egy A1-es fenykepet, amivel ma mentünk..  Egy kis jol felszerelt meregzsak volt, de tenyleg sajnaltam ahogy a srac szethajtotta. 240volt a vege, es szerintem tuti nem erre a tempora terveztek, mert mar nagyon kerestem a majrevasat, hogy tudjak mibe kapaszkodni.. egyebkent rendben van a kocsi..

audi-a1-sportback-s-line-1.jpg

 

 

 

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ellak.blog.hu/api/trackback/id/tr614044580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

djsvs 2012.02.01. 23:08:00

Megint vannak vicces szavak. :o)
Gyengek vagytok - itt -20-25 is van ejszaka.
Naptardilemma: Hat eloszor is nem ertem miert ures mappat kertel, ha naptarra van szukseged. Szerintem mond el neki mire lenne szukseged es milyen celbol - azt ne mond, hogy az elozo cucc nem hasznalhato a szamodra - es ha nincs nekik akkor penteken meg mindig szerezhetsz az itthoni irodaban vagy papirboltban. Az ar dilemmad neki nem relevans info. Sot! » Szerintem :o))

evaaa 2012.02.02. 20:46:57

ja, az egészet nem fogja érteni, vegyél egyet itthon ;)

az előzőhöz meg annyit akartam, hogy az emufarm csúcs...

Heszter 2012.02.05. 01:12:24

"Naptár probléma" - nem bolygatnám még a rendszert. Megvenném magamnak. Egy halom olyan szituációd lesz még, ami miatt hallattatni kell majd a hangodat. És nem naptár témakörben. Szóval én a helyedben nem hagynék nyomot egy naptár miatt. Ez a magyar system :) A jóléti államoké meg az, hogy "ja naptárra van szükséged?!" Oh neharagudj, itt van..és mennek tovább. Feltételezem. Persze lehet rosszul. Saját tapasztalat összesen annyi, hogy nem fognak megölni a tekintetükkel, ha van valami problémád amire várod a megoldást. :) Szóval elvileg egy ilyen cégnél, ahol te vagy, na nehogy már egy naptár jelentsen gondot. Túlragoztam. Kérjél rá pénzt, de én megvenném első körben magamnak:)

Ez a kocsi is elnyerte a tetszésemet. Postold csak nyugodtan:)Legközelebb elküldöm az enyém linkjét, eladóóóóó...és nem fogsz "izgalomba" jönni a kép láttán:)
süti beállítások módosítása